Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Vellykket Vassdragstreff i Suldal

Vellykket Vassdragstreff i Suldal

50 vassdragsvernere, innledere og politikere var samlet i Suldal i helga til Naturvernforbundets årvisse Vassdragstreff.

Energi og klima var tema i politikerpanelet på Sand. F.v. Kari Vestbø (SV), Hans Inge Myhrvold (Sp), Une Bastholm (MDG), Ola Elvestuen (V) og Erlend Jordal (H).
«Laksekongen» i Suldal, Bjørn Moe informerer om villaksens ve og vel i Suldalslågen. Sandsfossen i bakgrunnen.

«Laksekongen» i Suldal, Bjørn Moe informerer om villaksens ve og vel i Suldalslågen. Sandsfossen i bakgrunnen.

Lørdagen ble tilbrakt på Ryfylke fjordhotell i Sand med en fin miks av faglige innslag og en politisk debatt der blant andre stortingsrepresentantene Une Bastholm (MDG), Ola Elvestuen (V) og Hans Inge Myhrvold (Sp) deltok. En vesentlig grunn til at årets treff ble lagt til Suldal er Lyse Kraft DA sine planer om oppgradering og utbygging av de gamle kraftanleggene i Suldal og Røldal som inntil 2017 var eid av Hydro Kraft. Natur- og friluftslivsorganisasjonene fikk belyst utbyggingsplanene fra utbyggerselskapet og de mest profilerte motstanderne i Røldal grunneigarlag. Søndag var det befaring til Valldal, stølsdalen som ble druknet i et gigantisk vannmagasin i 1966.

 

 

 

 

For mange var helgas høydepunkt konserten med Herborg Kråkevik i Samfunnshuset på Nesflaten. Her deltok også Songarlaget i Suldal med 21 korister. Konserten var åpen for alle og samfunnet ble fylt med 120 engasjerte publikummere.

 

 

 

 

Hovedbildet: Energi og klima var tema i politikerpanelet på Sand. F.v. Kari Vestbø (SV), Hans Inge Myhrvold (Sp), Une Bastholm (MDG), Ola Elvestuen (V) og Erlend Jordal (H).

Forrige nyhet

Gaute er ny daglig leder

3. september 2024

Gaute Henriksen har tiltrådt som ny daglig leder i fylkeslaget etter Erik Thoring.

Neste nyhet

Nye detaljer for gruveplanene som vil rasere store naturområder

17. september 2024

Hovedmomentene i Norge Mineralers planinitiativ for gruvedrift i Dalane er nylig oversendt Eigersund kommune. Nå blir gruveprosjektet en sak på høstens landsmøte i Naturvernforbundet. Inngrepene er av et omfang som mangler sidestykke i Norge.