Vi er nemlig avhengig av økonomisk støtte for å få realisert pollinatorhagen. Etter planen skal hagen bli på cirka 240 kvm og dekke et areal som i dag består av plen og en mindre andel av slåttenga ved Inge Steenslands hus. Hagen består av tre større plantekasser som blir plantet med stauder og andre planter som vil dekke insektenes matbehov fra tidlig vår til sein høst. Pollinatorhagen har direkte atkomst fra turveien og her vil det være flere sittebenker som kan gi turgåerne en fin mulighet til å nyte blomsterprakt og insektliv. Og ikke minst vil pollinatorhagen bli aktivt brukt til undervisning av elever fra distriktets skoler. Organisasjonen «La humla suse» er en av samarbeidspartnerne som allerede har planer om å starte undervisning på Mostun i år.
Pollinatorhagen er en perfekt oppfølging av Stavanger kommunens nylige temaplan for pollinerende insekter. Planen er god, men den er lite verdt om ikke det blir gjennomført tiltak som kan bedre levekårene for våre små og særdeles viktige dyr. Sammen med slåttenga tror vi pollinatorhagen blir Mosvatnets nye attraksjon som vil oppfylle Stavanger-politikernes ønsker om å styrke artsmangfoldet i og ved den verneverdige innsjøen.
Foruten Naturvernforbundet står følgende organisasjoner bak prosjektet: Besøkssenter våtmark Jæren, Mostun Frøbibliotek og La humla suse.
Slik kan pollinatorhagen se ut. Skissen er laget av Blomen hage og landskap.
Illustrasjon: Pollinatorhagen blir innholdsrik og attraktiv for både mennesker og pollinerende insekter. Tegning: Susanne Zazzera.